Gorące tematy

  • 29 maja 2020
  • 31 maja 2020
  • wyświetleń: 12246

[WIDEO] Jak funkcjonują pszczyńskie restauracje po restarcie?

Kawiarnie i restauracje powoli wracają do życia, ale czy goście równie chętnie wracają do swoich lokali? Z jakimi problemami mierzą się obecnie pracownicy gastronomii? Zapytaliśmy o to przedsiębiorców z Pszczyny i Goczałkowic-Zdroju. Zobaczcie nasz materiał wideo.



Przypominamy, że od 30 maja znoszony zostaje limit osób w branży gastronomicznej. Do tej pory w restauracji na 1 osobę musiała przypadać określona powierzchnia. Od 30 maja ta zasada przestaje obowiązywać.

W punktach gastronomicznych nadal jednak musi być zachowana odpowiednia odległość między stolikami. A klienci zanim usiądą do stolika, muszą mieć założone maseczki. Obowiązują również nadal wszystkie wytyczne sanitarne - m.in. dezynfekcja rąk i stolików.

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.